Begrijpen en Ondersteunen van Afasie

Ben je een professional die regelmatig in aanraking komt met mensen met afasie? Of verwacht je in de toekomst met deze uitdagingen te worden geconfronteerd? Dan zijn onze thema-avonden over afasie speciaal voor jou bedoeld.

In een wereld die steeds meer rekening houdt met toegankelijkheid voor iedereen, is het begrijpen en ondersteunen van afasie van onschatbare waarde. Afasie, een aandoening die de taalvaardigheid ingrijpend aan kan tasten na bijvoorbeeld een beroerte of een ander Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), treft zo’n 10.000 mensen per jaar in Nederland.

Bij onze scholing delen wij graag kennis over afasie en bieden we praktische handvatten voor professionals in diverse sectoren. Met als doel het creëren van een meer toegankelijke samenleving voor mensen met afasie.

Onze collega Danien ten Berge is expert op het gebied van afasie. Zij leidt samen met ervaringsdeskundige Jolanda Bouwma de sessies. Tijdens deze thema-avonden worden de volgende onderwerpen behandeld:

Wat is afasie precies en hoe uit het zich?

Effectieve manieren om met afasie om te gaan binnen jouw werkcontext.

Een ervaringsverhaal, om inzicht te bieden in de uitdagingen en overwinningen van het leven met afasie.

Of je nu een (huis)arts, ambulant begeleider, WMO-consulent, adviseur bij het UWV, verpleegkundige, diëtist, notaris, fysiotherapeut of een andere professional* bent die in aanraking komt met mensen, onze scholing biedt waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in jouw dagelijkse praktijk.

Mail voor meer informatie naar cursussen@logoflevo.nl

 

*Onze scholing is relevant voor diverse (para)medische beroepen, maar ook voor een breed scala aan andere professionals die in contact komen met mensen in hun dagelijkse werkzaamheden.